ams.jpg

De file te lijf met flexibele werktijden

26 aug. 2019 door Leslie Korteweg

In de file staan is zonde van je tijd, zo vinden we bij Funding Circle. Daarom hebben we een no-car beleid en een flexibele manier van werken. We staan in de halve finale van de Spitsbrekers competitie van BNR Nieuwsradio, een wedstrijd voor het bedrijf dat de beste oplossing voor het Nederlandse fileprobleem heeft. In deze blogpost vertelt Shabnam Rabani, Recovery Accountmanager bij Funding Circle, over haar flexibele werktijden. ‘Het is goed voor mijn concentratie en heerlijk om deze vrijheid te krijgen.’

Betere concentratie door flexibele werktijden
Geen werkweek is hetzelfde voor Shabnam. Ze heeft namelijk werkdagen waarvan de uren zelf mag indelen. ‘Dat is omdat ik 9 uur per dag werk en relatief ver van mijn werk af woon’, vertelt ze. De Recovery Accountmanager woont in Nieuwegein en werkt daarom op flexibele tijden. ‘Ik kom vaak tussen 9.30-10.00 uur binnen op ons kantoor in Amsterdam’, vertelt de Recovery Accountmanager, ‘en dan ga ik door totdat ik die 9 uur heb gemaakt zodat het werk af is.’

Reizen met het OV bevalt goed
Shabnam komt met het openbaar vervoer naar kantoor. ‘Werken op de Zuidas, waar Funding Circle zit, bevalt door het reizen met de trein heel goed want ik kan veel in de trein doen. Ik reis door mijn flexibele werktijden buiten de spits om waardoor het wat rustiger is in de trein en ik een zitplek heb. Ik vind dat heel fijn, want zo kan ik rustig opstarten. Ik ben meer een avond- dan een ochtendmens, waardoor ik ’s middags het meest geconcentreerd ben. Doordat ik later kan beginnen, kan ik die concentratie langer vasthouden.’

Thuiswerken
Verder werkt Shabnam ook vanuit huis. ‘Gemiddeld één keer per week, al verschilt dat wel eens’, legt ze uit. ‘Afgelopen week heb ik veel thuis gewerkt omdat ik privé een drukke periode doormaak.’ Binnenkort verhuist ze naar Best in de omgeving van Eindhoven en in de zomer gaat ze trouwen. ‘Dat is allemaal best veel, dus het is heel fijn dat ik veel vanuit huis kan werken.’ Voor haar werkzaamheden maakt dat niks uit: ‘Alles wat ik op kantoor doe, kan ik thuis ook doen..’

Veel vrijheid
Deze vrijheid van werken bevalt Shabnam erg goed. ‘Het is mijn eigen verantwoordelijkheid dat mijn werk afkomt’, vertelt ze. ‘Daar wordt bij Funding Circle ook veel op aangestuurd. Ik vind het heerlijk om die vrijheid te krijgen, want het is erg fijn en goed voor mijn productiviteit. Ik kan deze manier van werken daarom zeker ook aanraden aan andere bedrijven.’
Categorie: Overige

Transparancy.jpg

De centrale rol van transparantie

17 sep. 2019 by Leslie Korteweg
Spitsbrekers logo.png

Het vernieuwen van een verouderd systeem

13 sep. 2019 by Leslie Korteweg